Galloway kvæg

MUNKHØJ GALLOWAY

Vi har i mange år brugt vore islandske heste som naturplejere i Almindingen, men efterhånden, som vi har droslet ned med ungheste og samtidigt har fået mere areal til afgræsning, købte vi i efteråret 2018 vore første galloway kvæg.

Vi har tidligere haft hereford med 20 ammekøer og opdræt og har også haft lidt limousine, men disse små, søde og venlige køer er nyt for os.


De har taget os med storm - og fra at starte med en besætning på 5 sortbeltede hundyr, var vi pr. 1. januar 2020 oppe på 11 hundyr og en løbetyr. Indtil videre har vi valgt at starte op med en stambogsført besætning - lige bortset fra en enkelt kvie, som "kun" er 62 % galloway.

Besøg også:  Grønnevad Galloway

Hvide med markeringer samt helt sorte


I august 2019 var vi i Jylland for at se på disse skønne dyr. Vi endte med at investere i 6 nye hundyr, som alle var drægtige. Bl.a. den hvide skønhed, der står i forgrunden.


tv: Vores brogede flok, som arbejder i naturplejen i Almindingen

Sortbelted galloway


Det startede med disse 5 - 1 ko og 4 kvier

Efter at vores første løbetyr er endt i fryseren, har vi købt en ny rødbelted  tyr, som har en fantastisk fin stamtavle - og han ser også ret fin ud selv :)

Horst Ampul flytter ind i marts 2021

Bedriften modtager tilskud til Pleje af græs- og naturarealer.


Formålet med tilskuddet er at bidrage til at beskytte og forbedre biotopforholdene og biodiversiteten i de prioriterede områder. Tilskuddet har medført, at bedriftens græs- og naturarealer bliver plejet med afgræsning eller med slæt og dermed er der sikret en god naturpleje af arealerne.

Adresse:

Segenvej 26, Tingsted

DK - 3700 Rønne


CVR: DK97560757


CHR: 101112

Follow Us

Email Me

Copyright @ All Rights Reserved

August 2019