Islandske heste

Islandske heste


Vi har haft islandske heste siden 1995 og har indtil videre opdrættet over 40 føl. På billedet herover ses vores første hoppe, Prinsessa,

som blev stammoder til de fleste af vore heste. Hun var en smuk og sød, meget typisk islandsk hoppe. 

Vi vægter et robust fundament, god tölt og et rigtig godt sind allerhøjest hos vore heste. Heste, som er til hele familien. Indtil videre er det lykkedes meget godt. Vi får i hvert fald skønne tilbagemeldingere fra forskellige købere af vore heste

Vi har i øjeblikket 12 islandske heste samt 1 "wanna-be-islænder", som er vor gotlandsrussvallak, Ax Achilles, som er opvokset i flokken med islændere.


Derudover er der pt. 8 faste pensionærer, hvoraf de 2 ikke er islændere.

Vallakflokken på Munkhøj består pt. af i alt 10 heste.


Blossi, som ses forrest, er den absolutte konge på matriklen. Han er en årgang 1998 og var næsten 3 år i lære oppe i Mols Bjerge, hvor han lærte en hel masse af en dygtig læremester. 

I dag holder han øje med flokken, men overlader stort set al ballade til sin lille, gode ven, vores gotlandsruss, som i daglig tale hedder Chilles. De større vallakker har alle en god respekt for den lille pony.


Så er der to 4 års vallakker, Gylfi og Vísir, som Pernille lige så stille er ved at tilvænne livet som ridehest. Foreløbigt ved at gå ture med dem, så de lærer trafik og terræn at kende. Og onkel Geisli, som er en dejlig vallak, som kan med alt og alle.

De sidste 5 er faste pensionærer: Djass, Þór, Mói, Muninn og Fjalar.

På en fold ved siden af vallakflokken går der en DV-vallak, Gigolo, som er fast pensionær.

Den ene hoppeflok består af 4 rideheste: vore egne Abbadís, Míla og Káta, samt pensionæren, Ronja og derudover unghoppen Seytla, som Pernille er begyndt at forberede til livet som ridehest.

I efteråret 2020 ankom en træningshest - unghoppe på 5 år - som går i denne flok.


Den anden hoppeflok består af 3 rideheste, Gjöf og Tritla og nyindkøbte Dís, og vores lille Andvaka. Gjöf og Dís er begge drægtige med termin i løbet af foråret 2021. Vi glæder os.

I denne flok går også en pensionær af anden race, Maninfique, som også er drægtig med termin til foråret 2021.