Islandske heste

Islandske heste


Vi har haft islandske heste siden 1995 og har indtil videre opdrættet over 40 føl. På billedet herover ses vores første hoppe, Prinsessa,

som blev stammoder til de fleste af vore heste. Hun var en smuk og sød, meget typisk islandsk hoppe. 

Vi vægter et robust fundament, god tölt og et rigtig godt sind allerhøjest hos vore heste. Heste, som er til hele familien. Indtil videre er det lykkedes meget godt. Vi får i hvert fald skønne tilbagemeldingere fra forskellige købere af vore heste

Vi har i øjeblikket 11 islandske heste samt 1 "wanna-be-islænder", som er vor gotlandsrussvallak, Ax Achilles, som er opvokset i flokken med islændere.


Derudover er der pt. 5 faste pensionærer - og vi har et par ledige bokse.

Vallakflokken på Munkhøj består pt. af i alt 8 heste.


Blossi, som ses forrest, er den absolutte konge på matriklen. Han er en årgang 1998 og var næsten 3 år i lære oppe i Mols Bjerge, hvor han lærte en hel masse af en dygtig læremester. 

I dag holder han øje med flokken, men overlader stort set al ballade til sin lille, gode ven, vores gotlandsruss, som i daglig tale hedder Chilles. De større vallakker har alle en god respekt for den lille pony.


Så er der to 4 års vallakker, Gylfi og Vísir, som Pernille lige så stille er ved at tilvænne livet som ridehest. Foreløbigt ved at gå ture med dem, så de lærer trafik og terræn at kende. Og onkel Geisli, som er en dejlig vallak, som kan med alt og alle.

De sidste 3 er faste pensionærer: Djass, Þór og Mói.

Den ene hoppeflok består af 3 rideheste: vore egne Míla og Káta, samt pensionæren, Ronja og derudover unghoppen Seytla, som Pernille er begyndt at forberede til livet som ridehest.

Her til efteråret er der kommet en træningshest - unghoppe på 5 år - ind at gå i denne flok.


Den anden hoppeflok består af 3 rideheste, Gjöf, Abbadís og Tritla, og vores lille Andvaka.Bedriften modtager tilskud til Pleje af græs- og naturarealer.


Formålet med tilskuddet er at bidrage til at beskytte og forbedre biotopforholdene og biodiversiteten i de prioriterede områder. Tilskuddet har medført, at bedriftens græs- og naturarealer bliver plejet med afgræsning eller med slæt og dermed er der sikret en god naturpleje af arealerne.

Adresse:

Segenvej 26, Tingsted

DK - 3700 Rønne


CVR: DK97560757


CHR: 101112

Follow Us

Email Me

Copyright @ All Rights Reserved

August 2019