NYT fra Munkhøj

Nyheder

 

30. august 2022

Alle 4 hopper er nu scannet i fol ved Tívar fra Moselundgård, og Tívar er kommet hjem i god behold.


Vores hingsteføl, Efi, viste sig at være farveveksler som sin far, og han hygger sig gevaldigt med legekammeraten Fjölvi (også efter Heimir og ud af en pensionærhoppe).

Efi er meget fremmelig, springer på sin mor, og har stået og vist sig frem overfor Tívar. Han tror virkelig meget på sig selv. Vi er enige om, at så snart fluerne er væk, så ryger kuglerne også.


Vi har solgt en af vores ungtyre, Munkhøjs Boromir, til levebrug, så han er nu i gang med at servicere en flok køer ovre i Jylland.Næste år håber vi på 4 røde føl i disse kombinationer:

Gjöf & Tívar

Dís & Tívar

Káta & Tívar

Tritla & Tívar

30. juni 2022


Den 31. maj fik vi kalv nr. 7 for i år, og i dag kom så endeligt den 8. kalv - mens den sidste for i år sandsynligvis først kommer engang i efteråret. Så status pr. dd er 6 tyrekalve og 2 kviekalve.

Vi er i fuld gang med at lægge føl i vores hopper og mangler nu kun at den sidste af vores 4 hopper er færdig hos hingsten.


Begge føl fra sidste sommer er sendt i ungdomslejr. Ísalín er på Sjælland,og Vindfari er i Brösarpbakkerne i Sverige, hvor vi regner med, at han skal blive måske til oktober 2023.