NYT fra Munkhøj

Nyheder


MAJ 2020


April og maj stod rigtigt i Galloway kvægets tegn. I løbet af 1½ måned fik vi i alt 6 kalve. 2 sortbæltede tyrekalve, 1 rødbæltet kviekalv, 2 hvide tyrekalve og 1 hvid kviekalv. 

Alle kalve er efter en sortbæltet tyr, som havde løbet "Farveladerne", inden vi fik dem hjem fra Nordjylland sidste efterår.

Vi var begyndt at tvivle på, om vores rødbæltede løbetyr, Ib, overhovedet havde klaret opgaven at gøre vores små sortbæltede hundyr drægtige, men en dyrlægeundersøgelse af et par af dem, gav positivt resultat. Han har bare været lidt længe om det. Så de 5 "Bæltedyr" skulle nedkomme omkring september, så i pinsen er alle sat sammen ude i skoven, og så tager vi "Bæltedyrene" lidt tidligere hjem, så de kan kælve herhjemme. Se mere på Grønnevad Galloway.

I slutningen af maj fik vi en ny pensionær, idet ejeren af Muninn, som flyttede ind for et par måneder siden, gerne ville flytte sin DV-vallak hertil, så hun kunne spare transporttid og bedre kunne nå begge hestene. Så velkommen til Gigolo.

I maj forberedte vi os på at sende 2 hopper, Gjöf og Abbadís, til hingst på Sjælland. Pernille havde lavet en søgning med de kriterier, som hun ønskede, for at hingsten kunne passe til begge disse hopper, en hingst, der især skulle kunne forbedre deres svage sider. Hun havde ellers i flere år snakket om et Viktor-afkom, men da Viktor står nede i Sydtyskland, kiggede hun videre. Der var i DK 3 hingste, som opfyldte samtlige kriterier. Den ene var desværre død, så der var 2 tilbage, hvoraf den ene bor på Sjælland. Ham kastede vi første gang vore øjne på, da han blev vist i hingsteshowet til IceHorse Festival i april 2019. Han er rød og han er lækker.

Da hopperne var klar med svaberprøver uden anmærkninger, blev de læsset i traileren den 5. juni og Pernille kørte selv over for at aflevere dem. 

Vi håber, at vi næste år får et par skønne føl efter Stald Vesterlyngs Pjakkur.

Billedet lånt fra Stald Vesterlyngs facebookside - klik på billedet og følg Stald Vesterlyng.

APRIL 2020

Vi har fået et par nye pensionærer, den ene af dem har dog været på sommerlejr her, da han var yngre.


Omkring 1. marts flyttede Muninn fra Kirkeskoven ind i hestepensionen. 

Og så flyttede der en stor hest, rødbrogede Manifique, ind lige inden 1. april - midt i corona-krisen.

Vore pensionærer kommer næsten som normalt, vi holder god afstand i stalden, og rytterstuen besøges kun for at hente og bringe udstyr til, når de forskellige skal ud at motionere med hestene.

Vi havde satset på at sende en hest over i kommission i marts-april, men nu sætter vi lige det hele lidt på stand-by, idet denne coronakrise nok kan dæmpe købelysten lidt.

Midt i al denne corona-uro er der dog også noget at glædes over. Kælvingssæsonen er startet, så vores første gallowaykalv kom til verden den 2. april - se billeder af den på Grønnevad Galloway.


Det bliver en mærkelig påske i år, men så kan vi glæde os over de små kalve, der skal komme.

Pas på jer selv og jeres kære.

Bedriften modtager tilskud til Pleje af græs- og naturarealer.


Formålet med tilskuddet er at bidrage til at beskytte og forbedre biotopforholdene og biodiversiteten i de prioriterede områder. Tilskuddet har medført, at bedriftens græs- og naturarealer bliver plejet med afgræsning eller med slæt og dermed er der sikret en god naturpleje af arealerne.

Adresse:

Segenvej 26, Tingsted

DK - 3700 Rønne


CVR: DK97560757


CHR: 101112

Follow Us

Email Me

Copyright @ All Rights Reserved

August 2019