Tidligere nyheder


August-september 2019

Da vi har fået større areal at afgræsse, har vi kigget efter lidt mere galloway kvæg.
Vi havde på nettet fundet nogle stambogsførte hundyr, som alle havde gået ved tyr med god chance for kalve næste forår, så vi tog en tur til Nordjylland, hvor vi blev modtaget af et meget gæstfrit par, som viste deres besætning frem.Efter at have set og oplevet dyrene blev vi enige om, at 4 af deres køer og 3 kvier skulle flytte til Bornholm.

Den ene af kvierne lod sig dog ikke fange, så det blev kun til 4 køer og 2 kvier, der flyttede ind på matriklen.


Juni 2019
Efter et par års pause - pga. uddannelse - er der endelig blevet lidt mere tid til hestene, så Míla har været til sit allerførste stævne.

Vi rejste til Sverige og havde Helle og Djass (pensionær) med til en sjov og hyggelig weekend, hvor vi boede i et dejligt sommerhus ikke langt fra stævnepladsen på Islandshestecenter Margaretehof.

Pernille og Míla endte lige uden for B-finalen i 4-gangen, men da der var en rytter, der trak sig, kom de altså til at ride finale. 


Februar 2019
Der er faktisk sket rigtig meget her i februar. Geisli, som egentlig ikke var på salgslisten, har fundet en god ny ejer, men bliver her det næste stykke tid, hvor Pernille skal hjælpe med at klargøre ham til ridehest.

Og Pókus er også solgt. Vi skal i slutningen af måneden aflevere ham på Sjælland til hans nye ejere, som vi tror, er et helt perfekt match til ham.

Stort tillykke til de nye ejere af hhv. Geisli og Pókus. Vi glæder os til at følge med i de 2 brødres udvikling sammen med jer.


Januar 2019
I januar har vi lanceret en ny hjemmeside for "Bornholms Hestehotel", som henvender sig til en gruppe turister, som vi håber, vi kommer til at se mange flere af på denne skønne ø.

Og Pernille, som igen er "fuldtidsbornholmer" har fået mere tid til hestene.


December 2018

Året er snart slut, og vi kan se tilbage på et travlt år, hvor vi har fået et par færre heste, men til gengæld har købt nyt kødkvæg, som skal pleje naturen ude i Almindingen. 

Vi har ingen ungheste, som skal i skoven næste år, da de skal i gang med forberedelse til tilridning/tilridning. 

Så de 2 arealer, vi råder over, er slået sammen, og vore små, dejlige galloway køer vil komme til at gå derude. Vi har købt 2 små rødbeltede tyre, hvoraf den ene skal bruges til at lægge kalve i de 4 af hundyrene her til foråret. Den anden skal formentlig "studes" (kastreres), og fedes op.

Vi vil gerne ønske alle venner og forretningsforbindelser en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår med tak for 2018.

 

Oktober 2018

Jara blev hurtigt solgt, efter at vi havde sendt hende over til Catarina og Nikolaj, så nu venter vi lige på, at de kommer på plads i deres nye stald, førend vi sender endnu en salgshest af sted. 

Vi har nu taget de unge vallakker hjem ude fra sommerfolden, men vores 5 galloway kvæg stortrives ude i Almindingen og får lov at gå derude i hvert fald en måneds tid endnu. 

I sidste måned havde vi besøg af en lille flok ryttere fra Sjælland, som fik redet stort set over hele øen i den uge, de holdt rideferie på vores skønne ø. Se deres egen beretning og dejlige billeder ved at gå ind på vort afsnit om Camping og høhotel og følg linket derinde.

 

September 2018

Hjemmesiden bliver nemt glemt i disse facebook-tider. Pernille kom godt i mål og har nu sin kandidat, så nu må vi se, om der findes job til hende her på Bornholm.

Jara er sat til salg på Sjælland, hvor hun kan ses og prøves hos Stutteri Catlar (Catarina og Nikolaj Staal Larsen). Det er første gang, vi prøver at sætte en hest i kommission, så vi er spændte på, om der snart kommer en sød ny ejer til denne dejlige hoppe.

Vi har udvidet vores besætning lidt - dog ikke med heste, men med 5 stk Galloway kvæg, som skal bruges i naturpleje i Almindingen. De er bare så søde.

 

Januar 2018

Godt Nytår til jer alle. Efter et par år med nedsat aktivitet, skulle 2018 blive noget anderledes, da Pernille nu næsten er i mål med sin uddannelse. Det næste halve år skal der skrives speciale, men der skulle også blive tid til hestene igen. Det glæder vi os alle til.

 

Maj 2017

Vi har solgt en af vore unge vallakker, så vi har plads til en enkelt ung vallak (maks. 3 år) eller unghings (maks. 2 år) på vores sommereng i Almindingen. Kontakt os for nærmere info.

Skal du  - eller kender du en, der skal -   flytte til Bornholm med islandsk(e) hest(e), så har vi ledige pladser både på boks og i løsdrift.

 

Marts 2017

Der er det seneste år gået lidt længe mellem opdateringerne. Men det har også været en lidt rolig periode. Pernille har travlt med at læse, hvilket betyder, at hun er i Kbh. det meste af ugen, så der er ikke så meget tid til hestene som ønskeligt. 

I januar afleverede vi en sadelvant, men ikke gangsat, Míla ovre hos Debelmose Isheste, hvor Søren skulle ride hende med henblik på kåring. Efter en måned mente Søren dog, at hun skulle have tid til at modnes lidt mere før gangsætning, og Pernille kunne lige så godt arbejde videre med hende herhjemme. Vi sætter stor pris på trænerens ærlighed.


Oktober 2016

Vi har solgt Amor til Sverige - og var selv oppe for at aflevere ham. Han flyttede ind på en rigtig dejlig islandshestegård oppe i nærheden af Jönköping, og vi kunne ikke ønske en bedre ny ejer end Anita.

 

Juni 2016

Vi var den 2. juni i Tyskland for at aflevere Kyndill til sin ny ejer. Han bor nu på et dejligt hestested i nærheden af Lübeck.


Maj 2016

Vi vil gerne invitere Bornholms islandshesteryttere samt andre interesserede til sadelprøvning onsdag, den 1. juni, hvor Vengedalen Rideudstyr kommer med et specialtilbud på deres sadler: ved køb af en af Vengedalens sadler på dagen, gives der 15 % afslag på prisen. Se mere HER

Pernille har heldigvis fået mere tid til hestene nu, så der er både blevet aquatrænet i Healthy Horse, Rønne og i Østersøen. 


Der bliver trænet ungheste og vi håber, Tritla bliver klar til kåring i år. Det bliver Pernille selv, som skal ride hende, så det er meget spændende.

Vi er ved at være klar til at sende 5 af vore egne og en enkelt ung vallak udefra på sommergræs.

Vi har fået en ny pensionær, og endnu en flytter ind omkring 1. juli, så der er masser af liv og glade dage i stald og rytterstue.

Også selv om vi måtte sige farvel til Vips' elskede Bjóla, som desværre måtte aflives pga. akut sygdom.  


Januar 2016

Et nyt år er i gang på Munkhøj. Og det var tid for opdatering - bl.a. også på salgshestene.

De 3 hingsteføl fra sidste sommer er nu vænnet fra og er kommet ind i vores velfungerende vallakflok. 

Sjovt at se Ax Achilles (gotlandsruss), som helt tager styringen, når der kommer ny heste i denne flok. Han passer altid på de nye i flokken og selv hans allerbedste ven, Kyndill, får "tæv", hvis han nærmer sig de nye uden at have fået lov.

Pernille, som har meget travlt med sit job som folkeskolelærer, får stort set kun "leget med heste" i weekenderne. Men arbejdet med unghestene er i gang


24. juli 2015

Så er det vist ved at være på tide med en opdatering, for det er snart længe siden, det 7. af årets føl så dagens lys. Glóa fik et super lækkert hoppeføl - rød med en stor "skudstjerne". Vi kan konstatere, at alle vore forventninger til Vefur er blevet indfriet.

Føllene, hvoraf de ældste er næsten 4 mdr. gamle, stortrives i deres flok. Der er liv og glade dage derude. Og Pernille glæder sig over, at Gjöf igen kan komme under sadel.

Vi har haft travlt med både det ene og det andet. Per er nu blevet færdig med vores nye rytterstue/sadelrum, og det er bare blevet så godt.

I disse dage knokles der videre i høet, så nu har vi så rigeligt både vores eget vinterfoder og en del til videresalg. Så skønt.

Pernille har afsluttet sin uddannelse og kan nu kalde sig lærer i både matematik og dansk for udskoling. Hun afsluttede med et 12-tal for sit bachelorprojekt "Faglig læsning i matematik", så vi var alle glade. Nu får hun tid til heste igen, og hun har nok at se til med vore egne ungheste og et par stykker i tilridning/træning. 

Et enkelt stævne er det indtil nu blevet til med stjernehesten, Abbadís. Og de er tilmeldt et stævne i Sverige i september, hvor de skal forsøge sig udi en 5-gangsklasse, som Abbadís er ved at være klar til. Det bliver meget spændende.

Den planlagte sadelprøvningsdag med Vengedalen (24/6) blev udsat, da der var udbrudt kværke på Bornholm. Ikke fordi, at det er noget, som er bare i nærheden af os, da det er isoleret til en enkelt gård på nordøen, men da sadelprøvningsdagen var tænkt som en form for "Åbent hus", hvor alle var velkomne,  blev vi enige om, at vi ikke ville tage nogle chancer overhovedet.


Vi afventer besked om en ny dato fra Vengedalens Rideudstyr, men de skal i hvert fald lige have VM i Herning overstået, før de kommer. Hold øje med hjemmesiden.


22. april 2015

Nu mangler vi kun det 7. og sidste føl i år. Så lige nu springer der 6 dejlige, velrejste og langbenede føl rundt på marken.

Glóa har termin om ca. 14 dage, så det passer fint med, at græsset så er ved at være klar.   Vi venter lige nu på, at der kommer ordentligt gang i græsset, så rykker de ned på døgngræs. Det bliver så godt.


10. april 2015
Årets 2. føl er både lillebror og nevø til Gylfi. Det var nemlig hans storesøster, Káta, der havde leveret et fint hingsteføl, da vi kom ud i stalden ved 7-tiden om morgenen. Vi troede ikke på, det var så vidt, da vi gik i seng i aftes.

Både mor og søn havde det godt. I dag går de alene og lærer hinanden at kende - i morgen kommer de alle 4 på samme fold. 

6. april 2015     
Så er det på tide med en opdatering. De sidste dage har været travle. Der er gået rigtig meget tid med at kigge på årets første føl.


Kráka folede natten til den 1. april - og heldigvis var det ingen aprilsnar, men et stort, langbenet hingsteføl, som har fået navnet Gylfi fra Munkhøj.

Vi kan også nu sætte dato på næste sadelprøvningsdag, hvor  Vengedalen, som forhandler Tølthestersadler, igen kommer til Bornholm med deres sadelbus. 

Den 24. juni kl. 15.30 til ca. kl. 19.00 er vores stald igen åben for især alle interessede islandshesteejere på øen. Kom og kig på sadel og/eller andet udstyr til din islandske hest.

Du kan sagtens have din hest med, så du kan prøve sadlen på den. Af hensyn til tilrettelæggelsen vil vi dog gerne vide på forhånd, hvor mange der har hest med.

Vi glæder os til igen at byde Lillijan og Jesper velkommen med nye og brugte sadler samt ridebukser, -støvler og meget andet til de bornholmske islandshesteejere.

 

2. januar 2015
GODT NYTÅR - allesammen
Vi glæder os til hopperne skal til at fole. De første har termin om ca. 3 mdr., så det er lige om lidt. Og så bliver der travlt en måneds tid med at tage imod alle de dejlige Vefur-børn.

Der er ved at være "udsolgt" til unghestefolden i Almindingen, så har du en ung hingst/vallak, som skal ud for at blive socialiseret med andre islændere i perioden maj - oktober, så skal du ikke vente for længe med at kontakte os.


22. december 2014

Vi vil gerne ønske familie, venner, bekendte, forretningsforbindelser og hvem, der ellers følger os, en rigtig glædelig jul samt et godt, lykkebringende nytår. 

Tak for alt i det år, der nu snart rinder ud og på gensyn i 2015

 

28. oktober 2014
Vi havde en rigtig god oplevelse med sadelprøvningsdage i sidste uge. Der blev prøvet sadler på 7 forskellige heste og Lillijans og Jespers bil var lettet for bl. a.  3 sadler, da de tog herfra igen. 

Folk var vældig positive omkring vort tiltag, så vi har planlagt et nyt besøg af sadelbussen fra "Vengedalen" til maj 2015. Der er en ny hjemmeside på vej: "Vengedalens rideudstyr", men den er ikke oppe at køre endnu.

Indtil da er man velkommen til at kontakte Pernille for evt. at prøve en af de 2 sadler, hun endte med at købe.

 

5. oktober 2014

Vi har lavet en aftale med Vengedalen, som forhandler Tølthestersadler, om at komme en tur til Bornholm med deres sadelbus. 

 

Den 22. oktober kl. 16 - 19 og den 23. oktober kl. 9-12 åbner vi derfor vores stald for især alle interessede islandshesteejere på øen. 

Vi glæder os til at byde Lillijan og Jesper velkommen med nye og brugte sadler samt ridebukser og trenser til de bornholmske islandshesteejere.

 

19. september 2014
Efter en travl sommer må det være tid for en opdatering på hestefronten.

Vefur rejste videre herfra i slutningen af juni, da han havde bedækket 7 af vore egne hopper og 3 hopper, som kom på visit under hans ophold. 2 af disse besøgende hopper, kom ret sent hertil. Den ene måtte ikke gå på græs og den anden kom i sin følbrunst. Begge blev håndbedækket og desværre viste det sig, at begge gik tomme herfra. Stor var spændingen derfor, da dyrlægen var her for at tjekke alle vore 7 hopper i slutningen af august.

Kráka var allerede scannet drægtig 3 uger efter sin første (og eneste) dag sammen med den flotte fyr. Glóa var desværre tom ved den lejlighed, så nu var vi spændt på hende og de øvrige 5.

ALLE 7 hopper var drægtige. De 6 af dem over 70 dage henne og den sidste, Glóa (som jo gik tom i første forsøg), var ca. 50 dage drægtig. HURRA. 

 

Pernille, som har valgt at sætte sin stævnehest i fol, kan altså med sindsro koncentrere sig om at ride ungheste og lade Gjöf gå og passe sine "lykkelige omstændigheder".

Abbadís har været med Pernille på Rasmus Møller Jensen kursus, og hun er altså bare en super cool hest. Hun har også deltaget i sit første stævne - Hildingurs Høststævne - hvor hun bare klarede det hele (både transport og stævne) så flot. En eller anden får en fantastisk ridehest, når vi finder den rette køber til hende.


2. maj 2014

Onsdag, den 30. april om aftenen ankom smukke Vefur. Og da han gik ned fra lastbilen, viste han sig lige og vrinskede højt, så hopperne ikke var i tvivl om, at nu var hingsten til næste års afkom nået frem.

 

Dagen efter præsenterede vi ham enkeltvis for de ældre hopper, og Kráka var bare klar til ham med det samme, så han ikke skulle gå alene på folden.

 

Han var meget glad for dameselskabet og næsten overivrig i starten, men Kráka blev bedækket nogle gange og i dag var Glóa så i brunst, da hun hilste på Vefur, som ikke lige havde tid til at spise sin morgenmad. Af med skoene, ind på fold til Vefur og 2 min. efter var hun bedækket. Kráka var blevet sat ind i hendes daglige flok, mens Vefur var på boks for at få sin morgenmad. Efter at Glóa var bedækket et par gange, satte vi Kráka tilbage på folden, men hun var noget af en "bitch" overfor Glóa, som hun ikke plejer at være på fold med, så vi valgte at tage Kráka væk, indtil den store græsfold er klar til Vefur og damerne.

 

Inden Vefurs ankomst nåede vi at kastrere både Pókus og Amor, som nu er klar til snart at flytte på sommergræs. Pókus var ved at blive "lidt for meget hingst" og Amor havde kun "1 og 1/4" sten, så det var vist meget godt at gøre det nu.

Vores pensionærhingst, Djass, er pt. i træning på Sjælland, så lige nu er Vefur den eneste hingst på matriklen.

 

 

12. januar 2014

Vi siger tak til Camilla og kan offentliggøre, at nu   er det besluttet. Der kommer nyt blod til Bornholm, idet vi har lejet Vefur frá Eikarbrekku, som har en flot kåring på 8,43 (8,39 byg - 8,46 rid). 

Hans BLUP er på 122

 

Vefur frá Eikarbrekku kommer i perioden 18. maj 2014 til 1. juli 2014, og vi glæder os rigtig meget til dette besøg.

Kig på Avlshingst 2014


Se også Vefurs egen hjemmeside: www.vefur.dk og besøg ham på Facebook

 

8. januar 2014

GODT NYTÅR - allesammen.  

Så begynder et nyt år - i mere end en forstand. 

I dag har Pernille nemlig modtaget lejekontrakt på en 2 vær. ungdomsbolig i Hasle, så pr. 1. februar flytter hun igen hjemmefra. Dog ikke længere væk, end at hun stadig kan komme hjem for at ride heste. 

Det betyder så, at vi fra i år igen kan tilbyde ophold i vor lille ferielejlighed med mulighed for at medbringe egen hest. Se mere her:  Ferie på Bornholm


Bedriften modtager tilskud til Pleje af græs- og naturarealer.


Formålet med tilskuddet er at bidrage til at beskytte og forbedre biotopforholdene og biodiversiteten i de prioriterede områder. Tilskuddet har medført, at bedriftens græs- og naturarealer bliver plejet med afgræsning eller med slæt og dermed er der sikret en god naturpleje af arealerne.

Adresse:

Segenvej 26, Tingsted

DK - 3700 Rønne


CVR: DK97560757


CHR: 101112

Follow Us

Email Me

Copyright @ All Rights Reserved

August 2019