Tidligere nyheder


16. april 2023

Vi havde i dag besøg af en mulig køber til vores dejlige Efi. Så nu skal vi lige have ham tjekket af dyrlægen, og hvis alt går som forventet, så rejser han lige om lidt til Sjælland,

Per er godt i gang med den toiletbygning, som har været undervejs et stykke tid nu, men den forventes at stå klar med toilet og bad samt et primitivt udekøkken beregnet både til vores faste pensionærer samt til kommende gæster i vores hestehotel med tilhørende teltplads.


Så vi satser på, at alt er klar til at byde sommerens gæster velkommen påBornholms Hestehotel.

Samtidig med øvrige igangværende arbejder er der også gang i opsætning af den nye rundbuehal, som er en erstatning for den, der fløj rundt og blev trykket lidt flad i stormen "Otto". Så den bliver også klar til følhopperne, når de i næste måned skal over på deres sommerfold.


19. februar 2023

Året er godt i gang og den første kalv kom til verden den 17. januar.

Vores tyr - Horst Ampul - er nu skilt fra køerne indtil de skal i skoven igen omkring maj måned.

Så vi har 3 flokke kvæg gående herhjemme.

Der går også 3 flokke heste, vallakflokken, følhopperne og ridehopperne sammen med unghoppen, Ísalín.

Da det stadig kniber med at få tiden til at slå til, har vi besluttet os for at udlåne Seytla til Pernilles gode veninde, Stine, som vi stå for den videre træning hen mod stævnesæsonen, hvor det så er meningen, at Stine skal ride hende. Vi glæder os til at se resultater af deres samarbejde.

Vi har lige overstået den første voldsomme storm for i år. En enkelt af vores flytbare haller tog en lille flyvetur til trods for, at den var fortøjet ret godt, men åbenbart ikke nok til stormen med orkanstød "Otto".

Vi ser frem mod et travlt år, hvor vi dels skal følge en af vores opdrættede tyre på dyrskuer og dels skal vi have 4 dejlige føl. Størst travlhed bliver dog, når Per skal arbejde i høet, da vi har pagtet 50 HA græs, der skal slås. Pyha - må altså have lavet masser af hyldeblomstdrik i år.


30. august 2022

Alle 4 hopper er nu scannet i fol ved Tívar fra Moselundgård, og Tívar er kommet hjem i god behold.


Vores hingsteføl, Efi, viste sig at være farveveksler som sin far, og han hygger sig gevaldigt med legekammeraten Fjölvi (også efter Heimir og ud af en pensionærhoppe).

Efi er meget fremmelig, springer på sin mor, og har stået og vist sig frem overfor Tívar. Han tror virkelig meget på sig selv. Vi er enige om, at så snart fluerne er væk, så ryger kuglerne også.


Vi har solgt en af vores ungtyre, Munkhøjs Boromir, til levebrug, så han er nu i gang med at servicere en flok køer ovre i Jylland.Næste år håber vi på 4 røde føl.


30. juni 2022


Den 31. maj fik vi kalv nr. 7 for i år, og i dag kom så endeligt den 8. kalv - mens den sidste for i år sandsynligvis først kommer engang i efteråret. Så status pr. dd er 6 tyrekalve og 2 kviekalve.

Vi er i fuld gang med at lægge føl i vores hopper og mangler nu kun at den sidste af vores 4 hopper er færdig hos hingsten.


Begge føl fra sidste sommer er sendt i ungdomslejr.
Ísalín er på Sjælland, og Vindfari er i Brösarpbakkerne i Sverige, hvor vi regner med, at han skal blive måske til oktober 2023.


19. april 2022

Vi har nu fået i alt 4 kalve, og der skulle være 4 mere på vej, men de sidste lader åbenbart vente på sig.

Og Káta har folet – det blev en sort hingst (måske farveveksler), som er navngivet Efi fra Munkhøj.


Bedækning 2022


Vi havde lavet aftale med en hingsteejer omkring udstationering af hans hingst, men desværre er aftalen gået i vasken, fordi hingsten skal sælges til udlandet. Godt for hingsteejer, ikke så godt for os og de hoppeejere, som havde meldt til - og betalt depositum.

Men så er det godt med en hurtig plan B. Og vi var så heldige, at en lækker hingst, som vi tidligere har forhandlet om at få til Bornholm, var ledig i år.

Så ca. 15. juni kan vi sige velkommen til dejlige
Tívar fra Moselundgård.

Kontakt os for nærmere info:16. februar 2022

Vi har i dag fået årets første Galloway kalv. En skøn sortbelted tyrekalv, som er første Munkhøj-afkom efter vores skønne avlstyr: Horst Ampul - se mere på Grønnevad Galloway


Endnu 2 kalve er på vej i nærmeste fremtid, mens de sidste køer er lidt senere på den.


Og det varer ikke så længe mere, før der også er føl.24. januar 2022

Så er vi i gang med et nyt år - forhåbentligt et meget bedre år, hvor vi kan begynde at leve og rejse mere normalt igen.


Vi har alt vores kvæg gående herhjemme nu. 3 af køerne kan kælve fra ca. 1. marts og de sidste 6 kan kælve ca. 1 måned senere, så vi glæder os til de nye kalve, som er første årgang efter vores dejlige "bamsefar" Ampul.Det er desværre kun en enkelt af vores hopper, der er i fol. Til gengæld er Káta åbenbart lige så nem at ifole, som hendes mor var. Så hun har termin allerede i marts måned.

Heldigvis kommer vores føl ikke til at være alene, for en af pensionærhopperne er også i fol og har termin godt en måned senere.


Vi har netop sendt endelig bedækningsaftale ud til de, som havde forhåndstilmeldt deres hopper til bedækning hos Helgnýr fra Pegasus. Skulle du være interesseret i at få din hoppe bedækket ved Danmarks højst kårede danskavlede hingst, mens han  er på Bornholm, så skynd dig at tilmelde hoppen hos os, da vi kun tager et begrænset antal ind.
Se annoncen her til højre.


7. oktober 2021:

I tirsdags sagde vi farvel til 3 dejlige heste. Vores dyrlæge sørgede for, at de kom stille og roligt over på den anden side af regnbuebroen.

Som Pernille så smukt skrev på sin egen væg:


"Himlen græd med mig i går, da den fik 3 nye stjerner. Min bedste ven, Blossi, min fantastiske Dulle og mine forældres søde Andvaka rejste sammen over regnbuebroen 🌈 


Kongen af Munkhøj og min bedste ven gennem 23 år, Blossi, var en ældre herre, og alderen var begyndt at trykke.


Blossi var Flammen, der sørgede for lys og varme i min verden, og ingen ord kan beskrive det tomrum, han efterlader.


Blossi var en fri sjæl, en konge blandt gudernes heste og en født leder. Han valgte selv sin vej, og lod sig aldrig tvinge. Siden han var føl, valgte han at følge mig igennem hvad som helst, og jeg er dybt taknemmelig for hans uendelige tålmodighed og vedholdenhed, og for vores fantastiske rejse sammen.


Dulle var en sand gæðingur, og jeg så frem til mange gode år med hende. Aldrig har jeg oplevet en så energisk, glad, villig og sjov hest. Men de klareste stjerner brænder hurtigst, og Dulle var en supernova. En kronisk forbensskade satte en stopper for Dullens tid som ridehest, og hendes energiniveau og arbejdsglæde kunne ikke forliges med livet som foldbums/hyggehest. Desværre kunne hun ikke ifoles, og hun trivedes ikke, når hun ikke kunne bruge sin energi. Nu har hun fået fred, og kan forhåbentlig løbe frit, hurtigt og langt på den anden side af regnbuebroen."Vi har længe været i tvivl om, hvad vi skulle stille op med Andvaka, som ikke udviklede sig helt alderssvarende i højde og drøjde, og da hun samtidig havde sarcoider, som kom og gik, valgte vi at lade hende løbe sammen med de andre over regnbuebroen.


Alle 3 heste har en helt speciel plads i vores hjerter, og vi skal lige sunde os lidt 💔 😭


AUGUST 2021


Midt i juli - efter at få taget biopsi og blive behandlet - vendte Abbdís tilbage til Heimir for at give det endnu en chance.

Hun er nu hentet hjem i slutningen af august, men vi føler os bestemt ikke sikre på, at det er lykkedes at få hende drægtig, men det må en scanning senere vise. Vi har set før, at hoppen var drægtig på trods af, at ingen har set hende blive bedækket og uden ydre tegn på, at hingsten havde været på hende, så vi krydser fingre.


Juni 2021


Indtil videre er det kun Káta og pensionærhoppen, Tinna, som er i fol. Dís er på Sjælland, hvor hun gerne skulle bedækkes ved Pjakkur.

Desværre viste hun overhovedet ingen brunst på trods af, at dyrlægen sprøjtede hende 3 gange, så intet nyt Pjakkur-føl til os næste år.


Maj 2021


Indtil videre er besætningen udvidet med 

4 tyrekalve, 2 kviekalve og nu også et dejligt hoppeføl.

Den 18. maj om aftenen fik Dís et rødt, langbenet hoppeføl, som Pernille har døbt Ísalín fra Munkhøj. 

Gjöf har termin her omkring pinsen, så vi venter spændt. Det skulle også blive et rødt føl, men gerne med lidt aftegn.

Og det blev så den 26. maj, at Gjöfs hingsteføl, Vindfari kom til verden. Han har sparet lidt på den hvide farve, men har dog en stjerne.

Sidst i maj bød vi Vina velkommen som ny, men velkendt pensionær.


April 2021


I marts fik vi den første kalv, og den næste kom Påskedag, den 4. april, så nu mangler vi kun 4 forårskalve. Så må vi se, om 1-2 af køerne nåede at blive drægtige, inden tyren blev slagtet i efteråret. Læs mere på Grønnevad Galloway.


Den 2. april transporterede vi 3 hopper, vores egne Abbadís og Káta samt en pensionær, til Dueodde, hvor de er på kæresteferie de næste par måneder. Det er tidligt, men det var mest praktisk at sende dem af sted samtidigt, så det må altså blive tidlige føl næste år.


Og stakkels Heimir frá Vatnsleysu fik mega travlt. Han var faktisk på ryggen af alle 3 hopper den første dag - og i hvert fald de 2 af dem var fuldbyrdet.

Og så begynder den svære ventetid nu, hvor vi hver dag tjekker yver på både Gjöf, Dís og pensionærhesten, Manifique. En spændende sommer venter forude.


Januar 2021

GODT NYTÅR - forhåbentligt bliver 2021 et år, hvor vi igen har "fri bevægelighed", så vi igen kan komme rundt i både ind- og udland. 


Vi savner den trygge dagligdag og håber, den snart kommer i en eller anden form.


I mellemtiden vil vi glæde os over, at der snart kommer nyt liv i både

kvæg- og hesteflok. 

Vi har en forventning om 6-8 nye kalve i år, da vi mistede en ko i efteråret,

2 af køerne havde endnu ikke fået kalv, da tyren blev slagtet og andre 2 er vi i tvivl om, han har nået at løbe.


Derudover skal vi have 2 føl - juhuuuuu - det er 6 år siden, der sidst blev født føl her på Munkhøj.


December 2020

Det har været et meget underligt corona-år, hvor næsten alle aktiviteter har været sat i stå. Vi har fået sat permanente spritdispensere op i stalden, og pensionærerne blev bedt om at begrænse besøg med gæster i stalden. Når der var dyrlæge, smed eller andre behandlere til hestene blev der informeret herom, så alle kunne tage hensyn til hinanden. Men ellers fortsatte hverdagen så vidt muligt normalt.


Vi fik 11 kalve - af 11 køer - og vi er glade og stolte over, at vi har solgt 5 af kalvene til levebrug. Vores unge avlstyr måtte lade livet, da han blev lidt for egenrådig og pågående, hvilket vi ikke kan byde folk, der bevæger sig rundt inde i det naturområde, hvor de plejer naturen. Så han endte i fryseren, som også var ved at være tom.


I stedet har vi købt en ny avlstyr, som også er rødbelted. Han er 2½ år gammel og har været brugt som løbetyr hos sin opdrætter, og så er han så god som dagen er lang. Vi glæder os til at tage imod ham i marts 2021.

Da det ikke lykkedes os at få ifolet Abbadís i 2020, kiggede vi os om efter en drægtig hoppe, helst kåret og ifolet med en fornuftig hingst. 

Vi havde næsten opgivet håbet, da Vips pludselig faldt over en annonce på facebook, hvor en rød hoppe, kåret i 1. klasse med en - efter vores hoved - fantastisk afstamning var udbudt til salg. Hun var drægtig med en 4-gænger hingst, kåret i 1. klasse.


Pernille havde ellers travlt på jobbet, men fik arrangeret en enkelt fridag, så vi suste til Nordjylland, hvor vi faldt for Dís frá Stóru-Ásgeirsá, som vi nu ejer i fællesskab med Pernille. 

Dís har taget os med storm. Hun er så sød, mild og kærlig.

Totalt cool hest, som gik ind i hoppeflokken helt uden dramatik.


August 2020

Vi hentede Gjöf og Abbadís hjem fra hingsten på Stald Vesterlyng. Desværre var Abbadís ikke drægtig, så hun blev sendt direkte til Dueodde, hvor Annes farvevekslerhingst Heimir frá Vatnsleysu tog godt imod hende. Det blev for hende også et gensyn med niecen, Talía, som blev solgt til Brogård Isheste, og derfor nu gik nede hos Heimir.


Desværre gav det heller ikke gevinst, så vi var lidt bekymrede for, om Gjöfs føl skulle vokse op som "enebarn". For selv om vores store brogede pensionær, Manifique, også er drægtig, ville vi gerne have 2 islænderføl. Så vi holdt øje med, hvad der var til salg rundt omkring af drægtige, kårede hopper, som kunne passe ind her hos os.


Maj 2020

April og maj stod rigtigt i Galloway kvægets tegn. I løbet af 1½ måned fik vi i alt 6 kalve. 2 sortbæltede tyrekalve, 1 rødbæltet kviekalv, 2 hvide tyrekalve og 1 hvid kviekalv. 

Alle kalve er efter en sortbæltet tyr, som havde løbet "Farveladerne", inden vi fik dem hjem fra Nordjylland sidste efterår.

Vi var begyndt at tvivle på, om vores rødbæltede løbetyr, Ib, overhovedet havde klaret opgaven at gøre vores små sortbæltede hundyr drægtige, men en dyrlægeundersøgelse af et par af dem, gav positivt resultat. Han har bare været lidt længe om det. Så de 5 "Bæltedyr" skulle nedkomme omkring september, så i pinsen er alle sat sammen ude i skoven, og så tager vi "Bæltedyrene" lidt tidligere hjem, så de kan kælve herhjemme. Se mere på Grønnevad Galloway.


I slutningen af maj fik vi en ny pensionær, idet ejeren af Muninn, som flyttede ind for et par måneder siden, gerne ville flytte sin DV-vallak hertil, så hun kunne spare transporttid og bedre kunne nå begge hestene. Så velkommen til Gigolo.


I maj forberedte vi os på at sende 2 hopper, Gjöf og Abbadís, til hingst på Sjælland. Pernille havde lavet en søgning med de kriterier, som hun ønskede, for at hingsten kunne passe til begge disse hopper, en hingst, der især skulle kunne forbedre deres svage sider. Hun havde ellers i flere år snakket om et Viktor-afkom, men da Viktor står nede i Sydtyskland, kiggede hun videre. Der var i DK 3 hingste, som opfyldte samtlige kriterier. Den ene var desværre død, så der var 2 tilbage, hvoraf den ene bor på Sjælland. Ham kastede vi første gang vore øjne på, da han blev vist i hingsteshowet til IceHorse Festival i april 2019. Han er rød og han er lækker.

Da hopperne var klar med svaberprøver uden anmærkninger, blev de læsset i traileren den 5. juni og Pernille kørte selv over for at aflevere dem. 

Vi håber, at vi næste år får et par skønne føl efter Stald Vesterlyngs Pjakkur.


Vore pensionærer kommer næsten som normalt, vi holder god afstand i stalden, og rytterstuen besøges kun for at hente og bringe udstyr til, når de forskellige skal ud at motionere med hestene.

Vi havde satset på at sende en hest over i kommission i marts-april, men nu sætter vi lige det hele lidt på stand-by, idet denne coronakrise nok kan dæmpe købelysten lidt.

Pas på jer selv og jeres kære.Forår 2020
Vi har fået hele 2 nye pensionærer her i foråret. 


Den ene har været her før, nemlig, da den som 3 års var med i unghingstefolden i Almindingen. Nu er han 5 og ridehest. 


Den anden, som er en stor hest, som har dækken på, går på fold for sig selv, men med heste og kvæg til alle sider. 


2. april startede vores kælvingssæson. Den dag sagde vi velkommen til Munkhøjs Abel - og i løbet af den næste 1½ måned kom der endnu 5 kalve til verden. Billeder kan ses på Grønnevad Galloway.Januar 2020
Så skiftede kalenderen årstallet, og vi glæder os til at se, hvad dette år vil bringe.

Vi har igen fået skåret en smule ned på antallet af heste, og måske er endnu en hest tæt på et ejerskifte.

Vi ved ikke, hvor effektiv vores unge, rødbæltede avlstyr har været, så det bliver spændende at se, hvor mange kalve, der kommer i år. 


Pernille har planer om evt. at ifole 2 af stutteriets hopper efter, at vi ikke har fået nye føl siden 2015, hvor vore dejlige Vefur-afkom blev født. Disse afkom er nu så klar til nye hjem - altså de af dem, som er til salg.

Og så har vi planer om at åbne op for opstaldning af ponyer og småheste, da vi tidligere har fået en del forespørgsler herom. Men det er endnu "på tegnebrættet".


December 2019

De nye køer/kvier var noget fortumlede og nervøse efter flytningen fra den vante flok, så de blev herhjemme ved ejendommen, så vi i løbet af efteråret kunne lære hinanden at kende.

De små "bæltedyr" blev i skoven til den 16. december, men vi venter lige til efter nytår med at samle hele flokken, da alt er vådt og hurtigt bliver trådt op her sidst på året. Vil gerne have lidt frost nu.


August-september 2019

Da vi har fået større areal at afgræsse, har vi kigget efter lidt mere galloway kvæg.
Vi havde på nettet fundet nogle stambogsførte hundyr, som alle havde gået ved tyr med god chance for kalve næste forår, så vi tog en tur til Nordjylland, hvor vi blev modtaget af et meget gæstfrit par, som viste deres besætning frem.Efter at have set og oplevet dyrene blev vi enige om, at 4 af deres køer og 3 kvier skulle flytte til Bornholm.

Den ene af kvierne lod sig dog ikke fange, så det blev kun til 4 køer og 2 kvier, der flyttede ind på matriklen.


Juni 2019
Efter et par års pause - pga. uddannelse - er der endelig blevet lidt mere tid til hestene, så Míla har været til sit allerførste stævne.


Vi rejste til Sverige og havde Helle og Djass (pensionær) med til en sjov og hyggelig weekend, hvor vi boede i et dejligt sommerhus ikke langt fra stævnepladsen på Islandshestecenter Margaretehof.

Pernille og Míla endte lige uden for B-finalen i 4-gangen, men da der var en rytter, der trak sig, kom de altså til at ride finale. 


Februar 2019
Der er faktisk sket rigtig meget her i februar. Geisli, som egentlig ikke var på salgslisten, har fundet en god ny ejer, men bliver her det næste stykke tid, hvor Pernille skal hjælpe med at klargøre ham til ridehest.


Og Pókus er også solgt. Vi skal i slutningen af måneden aflevere ham på Sjælland til hans nye ejere, som vi tror, er et helt perfekt match til ham.

Stort tillykke til de nye ejere af hhv. Geisli og Pókus. Vi glæder os til at følge med i de 2 brødres udvikling sammen med jer.


Januar 2019
I januar har vi lanceret en ny hjemmeside for "Bornholms Hestehotel", som henvender sig til en gruppe turister, som vi håber, vi kommer til at se mange flere af på denne skønne ø. (siden lukkes ned i januar 2022)


Og Pernille, som igen er "fuldtidsbornholmer" har fået mere tid til hestene.


December 2018

Året er snart slut, og vi kan se tilbage på et travlt år, hvor vi har fået et par færre heste, men til gengæld har købt nyt kødkvæg, som skal pleje naturen ude i Almindingen. 

Vi har ingen ungheste, som skal i skoven næste år, da de skal i gang med forberedelse til tilridning/tilridning. 

Så de 2 arealer, vi råder over, er slået sammen, og vore små, dejlige galloway køer vil komme til at gå derude. Vi har købt 2 små rødbeltede tyre, hvoraf den ene skal bruges til at lægge kalve i de 4 af hundyrene her til foråret. Den anden skal formentlig "studes" (kastreres), og fedes op.

Vi vil gerne ønske alle venner og forretningsforbindelser en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår med tak for 2018.

 

Oktober 2018

Jara blev hurtigt solgt, efter at vi havde sendt hende over til Catarina og Nikolaj, så nu venter vi lige på, at de kommer på plads i deres nye stald, førend vi sender endnu en salgshest af sted. 

Vi har nu taget de unge vallakker hjem ude fra sommerfolden, men vores 5 galloway kvæg stortrives ude i Almindingen og får lov at gå derude i hvert fald en måneds tid endnu. 

I sidste måned havde vi besøg af en lille flok ryttere fra Sjælland, som fik redet stort set over hele øen i den uge, de holdt rideferie på vores skønne ø. Se deres egen beretning og dejlige billeder ved at gå ind på vort afsnit om Camping og høhotel og følg linket derinde.

 

September 2018

Hjemmesiden bliver nemt glemt i disse facebook-tider. Pernille kom godt i mål og har nu sin kandidat, så nu må vi se, om der findes job til hende her på Bornholm.

Jara er sat til salg på Sjælland, hvor hun kan ses og prøves hos Stutteri Catlar (Catarina og Nikolaj Staal Larsen). Det er første gang, vi prøver at sætte en hest i kommission, så vi er spændte på, om der snart kommer en sød ny ejer til denne dejlige hoppe.

Vi har udvidet vores besætning lidt - dog ikke med heste, men med 5 stk Galloway kvæg, som skal bruges i naturpleje i Almindingen. De er bare så søde.

 

Januar 2018

Godt Nytår til jer alle. Efter et par år med nedsat aktivitet, skulle 2018 blive noget anderledes, da Pernille nu næsten er i mål med sin uddannelse. Det næste halve år skal der skrives speciale, men der skulle også blive tid til hestene igen. Det glæder vi os alle til.

 

Maj 2017

Vi har solgt en af vore unge vallakker, så vi har plads til en enkelt ung vallak (maks. 3 år) eller unghings (maks. 2 år) på vores sommereng i Almindingen. Kontakt os for nærmere info.

Skal du  - eller kender du en, der skal -   flytte til Bornholm med islandsk(e) hest(e), så har vi ledige pladser både på boks og i løsdrift.

 

Marts 2017

Der er det seneste år gået lidt længe mellem opdateringerne. Men det har også været en lidt rolig periode. Pernille har travlt med at læse, hvilket betyder, at hun er i Kbh. det meste af ugen, så der er ikke så meget tid til hestene som ønskeligt. 

I januar afleverede vi en sadelvant, men ikke gangsat, Míla ovre hos Debelmose Isheste, hvor Søren skulle ride hende med henblik på kåring. Efter en måned mente Søren dog, at hun skulle have tid til at modnes lidt mere før gangsætning, og Pernille kunne lige så godt arbejde videre med hende herhjemme. Vi sætter stor pris på trænerens ærlighed.


Oktober 2016

Vi har solgt Amor til Sverige - og var selv oppe for at aflevere ham. Han flyttede ind på en rigtig dejlig islandshestegård oppe i nærheden af Jönköping, og vi kunne ikke ønske en bedre ny ejer end Anita.

 

Juni 2016

Vi var den 2. juni i Tyskland for at aflevere Kyndill til sin ny ejer. Han bor nu på et dejligt hestested i nærheden af Lübeck.


Maj 2016

Vi vil gerne invitere Bornholms islandshesteryttere samt andre interesserede til sadelprøvning onsdag, den 1. juni, hvor Vengedalen Rideudstyr kommer med et specialtilbud på deres sadler: ved køb af en af Vengedalens sadler på dagen, gives der 15 % afslag på prisen. Se mere HER

Pernille har heldigvis fået mere tid til hestene nu, så der er både blevet aquatrænet i Healthy Horse, Rønne og i Østersøen. 


Der bliver trænet ungheste og vi håber, Tritla bliver klar til kåring i år. Det bliver Pernille selv, som skal ride hende, så det er meget spændende.

Vi er ved at være klar til at sende 5 af vore egne og en enkelt ung vallak udefra på sommergræs.

Vi har fået en ny pensionær, og endnu en flytter ind omkring 1. juli, så der er masser af liv og glade dage i stald og rytterstue.

Også selv om vi måtte sige farvel til Vips' elskede Bjóla, som desværre måtte aflives pga. akut sygdom.  


Januar 2016

Et nyt år er i gang på Munkhøj. Og det var tid for opdatering - bl.a. også på salgshestene.

De 3 hingsteføl fra sidste sommer er nu vænnet fra og er kommet ind i vores velfungerende vallakflok. 

Sjovt at se Ax Achilles (gotlandsruss), som helt tager styringen, når der kommer ny heste i denne flok. Han passer altid på de nye i flokken og selv hans allerbedste ven, Kyndill, får "tæv", hvis han nærmer sig de nye uden at have fået lov.

Pernille, som har meget travlt med sit job som folkeskolelærer, får stort set kun "leget med heste" i weekenderne. Men arbejdet med unghestene er i gang


24. juli 2015

Så er det vist ved at være på tide med en opdatering, for det er snart længe siden, det 7. af årets føl så dagens lys. Glóa fik et super lækkert hoppeføl - rød med en stor "skudstjerne". Vi kan konstatere, at alle vore forventninger til Vefur er blevet indfriet.

Føllene, hvoraf de ældste er næsten 4 mdr. gamle, stortrives i deres flok. Der er liv og glade dage derude. Og Pernille glæder sig over, at Gjöf igen kan komme under sadel.

Vi har haft travlt med både det ene og det andet. Per er nu blevet færdig med vores nye rytterstue/sadelrum, og det er bare blevet så godt.

I disse dage knokles der videre i høet, så nu har vi så rigeligt både vores eget vinterfoder og en del til videresalg. Så skønt.

Pernille har afsluttet sin uddannelse og kan nu kalde sig lærer i både matematik og dansk for udskoling. Hun afsluttede med et 12-tal for sit bachelorprojekt "Faglig læsning i matematik", så vi var alle glade. Nu får hun tid til heste igen, og hun har nok at se til med vore egne ungheste og et par stykker i tilridning/træning. 

Et enkelt stævne er det indtil nu blevet til med stjernehesten, Abbadís. Og de er tilmeldt et stævne i Sverige i september, hvor de skal forsøge sig udi en 5-gangsklasse, som Abbadís er ved at være klar til. Det bliver meget spændende.

Den planlagte sadelprøvningsdag med Vengedalen (24/6) blev udsat, da der var udbrudt kværke på Bornholm. Ikke fordi, at det er noget, som er bare i nærheden af os, da det er isoleret til en enkelt gård på nordøen, men da sadelprøvningsdagen var tænkt som en form for "Åbent hus", hvor alle var velkomne,  blev vi enige om, at vi ikke ville tage nogle chancer overhovedet.


Vi afventer besked om en ny dato fra Vengedalens Rideudstyr, men de skal i hvert fald lige have VM i Herning overstået, før de kommer. Hold øje med hjemmesiden.


22. april 2015

Nu mangler vi kun det 7. og sidste føl i år. Så lige nu springer der 6 dejlige, velrejste og langbenede føl rundt på marken.

Glóa har termin om ca. 14 dage, så det passer fint med, at græsset så er ved at være klar.   Vi venter lige nu på, at der kommer ordentligt gang i græsset, så rykker de ned på døgngræs. Det bliver så godt.


10. april 2015
Årets 2. føl er både lillebror og nevø til Gylfi. Det var nemlig hans storesøster, Káta, der havde leveret et fint hingsteføl, da vi kom ud i stalden ved 7-tiden om morgenen. Vi troede ikke på, det var så vidt, da vi gik i seng i aftes.

Både mor og søn havde det godt. I dag går de alene og lærer hinanden at kende - i morgen kommer de alle 4 på samme fold. 

6. april 2015     
Så er det på tide med en opdatering. De sidste dage har været travle. Der er gået rigtig meget tid med at kigge på årets første føl.


Kráka folede natten til den 1. april - og heldigvis var det ingen aprilsnar, men et stort, langbenet hingsteføl, som har fået navnet Gylfi fra Munkhøj.

Vi kan også nu sætte dato på næste sadelprøvningsdag, hvor  Vengedalen, som forhandler Tølthestersadler, igen kommer til Bornholm med deres sadelbus. 

Den 24. juni kl. 15.30 til ca. kl. 19.00 er vores stald igen åben for især alle interessede islandshesteejere på øen. Kom og kig på sadel og/eller andet udstyr til din islandske hest.

Du kan sagtens have din hest med, så du kan prøve sadlen på den. Af hensyn til tilrettelæggelsen vil vi dog gerne vide på forhånd, hvor mange der har hest med.

Vi glæder os til igen at byde Lillijan og Jesper velkommen med nye og brugte sadler samt ridebukser, -støvler og meget andet til de bornholmske islandshesteejere.

 

2. januar 2015
GODT NYTÅR - allesammen
Vi glæder os til hopperne skal til at fole. De første har termin om ca. 3 mdr., så det er lige om lidt. Og så bliver der travlt en måneds tid med at tage imod alle de dejlige Vefur-børn.

Der er ved at være "udsolgt" til unghestefolden i Almindingen, så har du en ung hingst/vallak, som skal ud for at blive socialiseret med andre islændere i perioden maj - oktober, så skal du ikke vente for længe med at kontakte os.


22. december 2014

Vi vil gerne ønske familie, venner, bekendte, forretningsforbindelser og hvem, der ellers følger os, en rigtig glædelig jul samt et godt, lykkebringende nytår. 

Tak for alt i det år, der nu snart rinder ud og på gensyn i 2015

 

28. oktober 2014
Vi havde en rigtig god oplevelse med sadelprøvningsdage i sidste uge. Der blev prøvet sadler på 7 forskellige heste og Lillijans og Jespers bil var lettet for bl. a.  3 sadler, da de tog herfra igen. 

Folk var vældig positive omkring vort tiltag, så vi har planlagt et nyt besøg af sadelbussen fra "Vengedalen" til maj 2015. Der er en ny hjemmeside på vej: "Vengedalens rideudstyr", men den er ikke oppe at køre endnu.

Indtil da er man velkommen til at kontakte Pernille for evt. at prøve en af de 2 sadler, hun endte med at købe.

 

5. oktober 2014

Vi har lavet en aftale med Vengedalen, som forhandler Tølthestersadler, om at komme en tur til Bornholm med deres sadelbus. 

 

Den 22. oktober kl. 16 - 19 og den 23. oktober kl. 9-12 åbner vi derfor vores stald for især alle interessede islandshesteejere på øen. 

Vi glæder os til at byde Lillijan og Jesper velkommen med nye og brugte sadler samt ridebukser og trenser til de bornholmske islandshesteejere.

 

19. september 2014
Efter en travl sommer må det være tid for en opdatering på hestefronten.

Vefur rejste videre herfra i slutningen af juni, da han havde bedækket 7 af vore egne hopper og 3 hopper, som kom på visit under hans ophold. 2 af disse besøgende hopper, kom ret sent hertil. Den ene måtte ikke gå på græs og den anden kom i sin følbrunst. Begge blev håndbedækket og desværre viste det sig, at begge gik tomme herfra. Stor var spændingen derfor, da dyrlægen var her for at tjekke alle vore 7 hopper i slutningen af august.

Kráka var allerede scannet drægtig 3 uger efter sin første (og eneste) dag sammen med den flotte fyr. Glóa var desværre tom ved den lejlighed, så nu var vi spændt på hende og de øvrige 5.

ALLE 7 hopper var drægtige. De 6 af dem over 70 dage henne og den sidste, Glóa (som jo gik tom i første forsøg), var ca. 50 dage drægtig. HURRA. 

 

Pernille, som har valgt at sætte sin stævnehest i fol, kan altså med sindsro koncentrere sig om at ride ungheste og lade Gjöf gå og passe sine "lykkelige omstændigheder".

Abbadís har været med Pernille på Rasmus Møller Jensen kursus, og hun er altså bare en super cool hest. Hun har også deltaget i sit første stævne - Hildingurs Høststævne - hvor hun bare klarede det hele (både transport og stævne) så flot. En eller anden får en fantastisk ridehest, når vi finder den rette køber til hende.


2. maj 2014

Onsdag, den 30. april om aftenen ankom smukke Vefur. Og da han gik ned fra lastbilen, viste han sig lige og vrinskede højt, så hopperne ikke var i tvivl om, at nu var hingsten til næste års afkom nået frem.

 

Dagen efter præsenterede vi ham enkeltvis for de ældre hopper, og Kráka var bare klar til ham med det samme, så han ikke skulle gå alene på folden.

 

Han var meget glad for dameselskabet og næsten overivrig i starten, men Kráka blev bedækket nogle gange og i dag var Glóa så i brunst, da hun hilste på Vefur, som ikke lige havde tid til at spise sin morgenmad. Af med skoene, ind på fold til Vefur og 2 min. efter var hun bedækket. Kráka var blevet sat ind i hendes daglige flok, mens Vefur var på boks for at få sin morgenmad. Efter at Glóa var bedækket et par gange, satte vi Kráka tilbage på folden, men hun var noget af en "bitch" overfor Glóa, som hun ikke plejer at være på fold med, så vi valgte at tage Kráka væk, indtil den store græsfold er klar til Vefur og damerne.

 

Inden Vefurs ankomst nåede vi at kastrere både Pókus og Amor, som nu er klar til snart at flytte på sommergræs. Pókus var ved at blive "lidt for meget hingst" og Amor havde kun "1 og 1/4" sten, så det var vist meget godt at gøre det nu.

Vores pensionærhingst, Djass, er pt. i træning på Sjælland, så lige nu er Vefur den eneste hingst på matriklen.

 

 

12. januar 2014

Vi siger tak til Camilla og kan offentliggøre, at nu   er det besluttet. Der kommer nyt blod til Bornholm, idet vi har lejet Vefur frá Eikarbrekku, som har en flot kåring på 8,43 (8,39 byg - 8,46 rid). 

Hans BLUP er på 122

 

Vefur frá Eikarbrekku kommer i perioden 18. maj 2014 til 1. juli 2014, og vi glæder os rigtig meget til dette besøg.

Kig på Avlshingst 2014


Se også Vefurs egen hjemmeside: www.vefur.dk og besøg ham på Facebook

 

8. januar 2014

GODT NYTÅR - allesammen.  

Så begynder et nyt år - i mere end en forstand. 

I dag har Pernille nemlig modtaget lejekontrakt på en 2 vær. ungdomsbolig i Hasle, så pr. 1. februar flytter hun igen hjemmefra. Dog ikke længere væk, end at hun stadig kan komme hjem for at ride heste. 

Det betyder så, at vi fra i år igen kan tilbyde ophold i vor lille ferielejlighed med mulighed for at medbringe egen hest. Se mere her:  Ferie på Bornholm