NYT fra Munkhøj

Nyheder

 

5. april 2024

I dag kunne vi byde velkommen til årets første føl, en dejlig sortbelted kviekalv, som har fået navnet Munkhøjs Ember.


23. marts 2024

Der blev lidt stille i 2023, da webmasteren fik sig et nyt knæ, som desværre driller endnu.

Så her kommer lige en opdatering på de sidste par måneder.


Sidste sommer fik vi insemineret 2 hopper med skønne Ölnir fra Akranesi. En dyr, men også spændende ifoling af bl.a. vores kårede hoppe, Dís, samt Páfi-datteren, Káta.
Tritla, som desværre fik et dødfødt føl efter Tívar, blev kørt ned til Heimir og kom i fol ved ham.

Alle 3 hopper var i fol ved indgangen til dette nye år og havde alle termin ultimo juni 2024.

Desværre skete der det forfærdelige, at Per kom ud en morgen i februar og fandt et aborteret foster i Dís' boks. Der var stadig 4 mdr. til termin, og Dís var fuldstændig upåvirket.

Dyrlægen, som vi havde ude at tjekke, fandt en blød bule i panden på det ufærdige føl og mente, at føllet var dødt af en hjerneblødning og derfor kastet. Det var en sort, sort dag for os alle. Mange tårer blev grædt. Men trods alt var vi lettede over, at der var en synlig, fysisk grund til aborten.


Seytla, som vi måtte hente hjem i utide i januar fra kommissionsstald, viste sig at være blevet mega stresset på stedet. Heldigvis ingen mavesår, kun stress - og hun er heldigvis blevet sig selv igen efter at være kommet hjem. Hun faldt hurtigt til ro og efter et par besøg af dygtige Bettina Købke, Rebalancevet, skal hun til at i gang igen, så vi hilser foråret velkommen.


Med foråret begynder de unge kvier også at kalde på tyrene, så vi har haft dyrlægen ude for at kastrere hele 5 ungtyre, så de kan komme ud i naturplejen, når græsset er kommet i gang.

Lige om lidt begynder køerne at kælve, spændende hvad det kan blive til i år.

Seytla blev udsat for lidt af hvert, da hun boede et halvt år hos Stine. Men hun tager alt i stiv hov.

Årets første kalv blev en kvie :)